Mancare de ardei copti cu pui

 
 
Pentru reteta asta trebuie sa ii multumesc lui Alexandru (artaculinara.com). N-am respectat intocmai ce spune el in reteta, dar a fost nemaipomenit.


Ingrediente:
ciocanele de pui
1 kg ardei grasi rosii
3 cepe
3-4 catei de usturoi
1 pahar vin alb
1 kg rosii sau 2 cutii rosii in bulion.
1 foaie de dafin, sare, piper, cimbru,boia.

Se coc ardeii, se curata si se rup fasii.

Intr-o cratita cu ulei de masline se prajesc ciocanelele asezonate dupa bunul plac. Se scoate carnea si in aceeasi cratita se pune ceapa taiata solzisori, apoi usturoiul si vinul si se lasa sa fiarba la foc mic pentru vreo 10 minute amestecand din cand in cand. Adaugam fasiile de ardei copt si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade lichidul. Cand lichidul a scazut adaugam rosiile, lasam sa dea un clocot si apoi punem bucatile de pui inapoi in oala. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic 30-40 de minute. Daca e nevoie mai adaugam putina apa calduta din cand in cand.


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tocanita Moraritei

Pui cu sos de smantana si carote